9 sfaturi impotriva picioarelor umflate

Acestea sunt reguli de igiena venoasa care trebuie adoptate in viata zilnica… Nu trebuie decat sa clicati pe unul din tremenii din fereastra pentru a citi sfatul corespunzator!

In timpul dusului:Dusul va fi facut cu apa calduta si va fi incheiat cu un jet de apa rece intr-un gest ascendent de la glezna spre coapse.

Putina gimnastica:Culcata pe spate ridicati picioarele pe un perete si rotiti gleznele.

Masajul:Masati pulpele, apasand cu miscari ascendente, de la laba piciorului spre genunchi. Puteti folosi o crema relaxanta pentru picioare, care va va da, in plus, o senzatie de prospetime.

Atentie la greutate! – Controlul ponderal este primordial. Combaterea greutatii excedentare este preventiva si curativa!

Imbracamintea:Evitati hainefe prea stranse care actioneaza ca un garou: optati pentru ciorapi si sosete, lungi sau scurte, care nu comprima piciorul si nu intrerup circulatia.

Sportul:Practicati cu regularitate un sport. De 3 ori pe saptamana: pedalati, mergeti pe jos sau inotati 45 min. Inainte, cu curaj!

Incaltamintea:Purtati incaltaminte adaptata conformatiei voastre plantare, cu tocuri de 3 – 4 cm…

In timpul somnului:Nu ezitati sa dormiti cu picioarele ridicate (suporturi de 5 la 10 cm) sau sa dormiti cu o perna sub picioare.

Obisnuinte alimentare:Beti multe lichide, consumati cu moderatie sarea (aceasta favorizeaza retentia de apa) si toate alimentele prea sarate (mezeluri, conserve, mancaruri gatite…).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *